Dit zijn de mensen met wie ik werk

Ik werk met volwassenen die op zoek zijn naar meer rust in hun leven en/of rust in het hoofd.


Mijn klanten staan vaak midden in het leven en vinden van zichzelf dat ze van alles moeten en dat alles moet dan ook nog eens goed. Want dat lijkt in de huidige maatschappij ook de norm als ze om zich heen kijken naar anderen. Maar op enig moment lijkt het alsof de dagen te kort zijn en ook het overzicht is zoek. Ze voelen zich steeds meer opgejaagd en hoe hard ze ook hun best doen, het lukt gewoon niet meer om alle ballen tegelijk in de lucht te houden. Ze hebben het gevoel zichzelf steeds meer “kwijt te raken”.

Ze realiseren zich dat ze wellicht vaker “nee” zouden moeten zeggen, maar toch lukt dat niet. Want ze staan nou eenmaal graag klaar voor anderen. En als ze dan toch eens “nee” zeggen, dan voelen ze zich daar achteraf schuldig over en gaan ze vaak daarover piekeren.

Mijn klanten vinden het belangrijk om dingen goed te doen en stiekem vinden ze het soms best lastig om dingen uit handen te geven. Terwijl ze tegelijkertijd merken dat het niet altijd meer lukt om alles heel goed te doen. Ze geven aan dat ze het gevoel hebben dat ze er met het hoofd niet meer goed bij zijn, ze doen meer op de automatische piloot, ze vergeten sneller dingen en maken meer fouten. En dus gaan ze nog harder hun best doen.

Ook vinden ze lastig om hulp te vragen en vaak schamen ze zich er dan ook voor om toe te moeten geven dat ze het niet alleen op kunnen lossen. Want wat zouden mensen in hun omgeving daar dan wellicht van vinden?

Regelmatig gebeurt het dat mijn klanten ook niet meer zo lekker slapen. Of ze vallen niet zo makkelijk meer in slaap of ze zijn vaak midden in de nacht klaarwakker en opnieuw in slaap vallen lukt dan niet meer. Vaak liggen ze ’s nachts te malen over de dag van morgen en/of hun problemen. En als ze dan ’s morgens de wekker gaat, hebben ze het gevoel dat ze helemaal nog niet uitgerust zijn. Ze zouden het liefste de hele dag blijven slapen.

Ook spelen er bij mijn klanten soms lichamelijk klachten, zoals bijvoorbeeld hoofdpijn, continue een zere nek, problemen met de maag of darmen of andere lichamelijke ongemakken. En daarover maken ze zich dan ook weer zorgen.

Ook voelen mijn klanten zich sneller over het minste geringste geïrriteerd. En eigenlijk herkennen ze zichzelf helemaal niet meer, want zo doen ze normaal nooit. Ze voelen zich kortom gewoon niet lekker in hun vel en alles lijkt opeens heel veel energie te kosten.


Herken je iets van bovenstaande omschrijvingen? Dan zou wandelcoaching of runningtherapie wellicht iets voor jou zijn.

Wil je jezelf in een natuurlijke, rustgevende omgeving met hulp van de natuur weer terugvinden?
Op de dienstenpagina vind je meer informatie over de mogelijkheden.
 Welke diensten bied ik aan?

Als je mij eerst wat beter zou willen leren kennen, kijk dan op de pagina
“Over mij” 

Wat zeggen mijn klanten?

"Gewoon gehoord worden zonder meteen de oplossing voorgeschoteld te krijgen, onbevangen kunnen praten. Dat haalt de druk van de ketel en geeft ruimte om mentaal in beweging te kunnen komen".