Mijn ervaring


Bij de start van het traject was mijn vraag nog niet zo concreet. Wat voornamelijk een rol speelde was dat er een radicale verandering in mijn bedrijf, mijn werk, mijn missie en mijn leven gaande was. Door de hoeveelheid aan thema’s die een rol speelden was het best moeilijk de kern van de vraag te durven en te kunnen benoemen. Mijn eerste vraag was dus: “Kun je me helpen structuur te geven aan de diverse lastige thematieken en deze te benoemen?” Ik wilde weer grip krijgen op de complexiteit van mijn situatie om vervolgens stap voor stap, binnen mijn invloedssfeer, te gaan verwerken en weer om te buigen in een (voor mij) positieve richting.

Ik had vooraf geen twijfels over het concept coachwandelen. In de basis ben ik wel een buitenmens. Naar buiten gaan deed ik door de omstandigheden eigenlijk te weinig. Met het coachwandelen is hierbij een heel andere dimensie aan toegevoegd die ik ben gaan waarderen en omarmen. Het weer is daarbij nooit een probleem gebleken; we hebben regen, vorst, sneeuw en zon gehad tijdens de coachwandelingen. Telkens weer was ook dit weer een onderdeel van de ervaring, de zelfreflectie. Brigitte weet je hierbij te inspireren en je te laten richten op de mooie aspecten van wat je waarneemt in de omgeving. “Een cadeautje”, waardoor je even los kunt komen van wat speelt en zijn in het “nu”.

Naar aanleiding van het intensieve contact dat ik met Brigitte heb gehad voorafgaand aan en tijdens de intake, die op heel organische wijze verliep, had ik echt het idee dat ik met haar de coaching succesvol kon doorlopen. Brigitte heeft vanuit verschillende locaties de wandelingen gestart. Zelfs in natuurgebieden in mijn eigen omgeving. Dat was fijn. Leuk ook dat Brigitte ervoor open staat dat te doen.

Ik heb het traject erg positief ervaren. Het koppelen van de omgevingswaarnemingen aan de intrinsieke behoefte en dat gaan benoemen. Dat was een fijne ervaring en constatering. Gewoon gehoord worden zonder meteen de oplossing voorgeschoteld te krijgen, onbevangen kunnen praten. Dat haalt de druk van de ketel en geeft ruimte om mentaal in beweging te kunnen komen. De wandelcoaching heeft mij geholpen om zelf mijn persoonlijke fundament te versterken en geleerd dat aan te passen waar en wanneer dat nodig is. Het uiteindelijke doel, benoemen en verkennen van thematieken, is goeddeels gehaald.

Het heeft me op weg geholpen om weer richting te kunnen geven en een beter begrip van mijn missie. We wandelen nog wel door hoor! Het is een traject, een weg, een tocht. Fijn om Brigitte erbij te hebben om een eind met je mee op te lopen.

Empathie, een open persoonlijkheid, aanstekelijke humor, reflectievermogen, acceptatie van de ander en doorzettingsvermogen, zijn zo een aantal grondtermen die spontaan bij me opkomen, als ik Brigitte als coach voor ogen heb. Brigitte brengt naast haar jarenlange ervaring als coach ook een schat aan levenservaring en levenswijsheid mee en ze is een zeer toegankelijke persoon.

Neem contact op met Brigitte voor een kennismakingsgesprek of om informatie in te winnen. Je zult dan snel kunnen bepalen of je samen aan de slag kunt en samen stappen kunt gaan zetten. Ik weet zeker, dat als de klik er is, zij jou kan ondersteunen om de kracht te vinden om met positief zelfinzicht en zelfvertrouwen richting te geven aan jouw omstandigheden.

Het mooie van wandelcoaching is eigenlijk dat je met de ervaring van de wandeling onbewust nog doorgaat in het proces, als je eenmaal weer thuis bent. Je ondervindt geen harde concrete veranderingen, maar de antwoorden en oplossingen die je zoekt, vind je gaandeweg. Telkens als je je dat realiseert, word je daar zelfverzekerder van.

Man, 50 jaar.

Terug naar "Ervaringen"