Hoi, ik ben Brigitte en ik vertel je graag meer over mijn levensreis en hoe ik mijn levensverhaal heb herschreven

Al vanaf jongs af aan hou ik van de natuur. De rust, de dieren, de bomen en planten. Ik vond natuur de normaalste zaak van de wereld en praatte zelfs tegen plantjes, dieren en bloemen. Soms fantaseerde ik dat ik in een huisje in het bos zou gaan wonen omringd door dieren.

In de natuur was ik gelukkig en voelde ik mij thuis, dus daar moest ik zijn!

Toen kwam de schooltijd. Langzamerhand verschoof dit gevoel van eenheid met de natuur naar de achtergrond. Ik ging meer in mijn hoofd “wonen”. Ik koos voor een praktisch pad van scholing en opleiding, want daarmee zou ik zeker in mijn levensonderhoud kunnen voorzien. Daarna rolde ik het bedrijfsleven in. Door hard te werken groeide ik door en volgde ik ook nog een studie bedrijfskunde met een specialisatiejaar bedrijfspsychologie.

Al snel na de afronding van mijn studie opende zich voor mij de kans om een leidinggevende rol in te gaan vullen bij het bedrijf waar ik toen werkte. Op dat moment was dat een schot in de roos.

Want het werken met en voor mensen, er zijn voor mensen, het begeleiden, het coachen, het meewerken aan hun ontwikkeling, ik vond dat uiteindelijk het mooiste aan mijn toenmalige baan.

Zelfs zó mooi dat ik dit nog beter onder de knie wilde krijgen en daarom volgde ik de opleiding Certified Professional Coach. En eigenlijk wist ik toen al: dit wil ik altijd gaan doen! Toch negeerde ik de innerlijke fluisteringen van mijn lichaam en mijn ziel en hobbelde door op het bekende pad van “veiligheid”.

En toen stond mijn leven ineens op zijn kop!

Een ongeval in 2013 waarbij ik traumatisch hersenletsel opliep was een flinke eyeopener. Ineens was alles in mijn leven namelijk helemaal niet meer zo vanzelfsprekend. Tijdens de revalidatie ontdekte ik mijn nieuwe grenzen en deze grenzen voelden beknellend omdat ik simpelweg niet meer alles kon.

Mijn doorzettingsvermogen hielp mij om deze grenzen te negeren en ik keerde weer terug in mijn oorspronkelijke baan. Tegen beter weten in, want ik werd ziek van alle stress en had ondertussen allerlei klachten. Uiteindelijk moest ik toegeven dat dit gewoon niet meer bij mij paste en na een lang proces ging ik uit dienst.

Mijzelf weer echt durven aankijken!

Ineens zat ik dus thuis en kon ik niet anders dan terugkeren naar mijzelf en dat voelde in het begin ongemakkelijk. Toen ik dat ongemak eindelijk aan kon kijken ontstond op enig moment het besef dat ik dit mocht zien als een mooie kans om eindelijk weer mijn natuurlijk pad te gaan volgen: weer verbinding zoeken met mijzelf en dat deed ik in de natuur. Daardoor ontstond de rust en ruimte om de antwoorden in mijzelf weer te ontdekken en ontstond mijn pad als vanzelf.

Ik volgde de Wandelcoach Opleiding, een aanvullende training Wandelcoaching bij Stress & Burn-out, een cursus Runningtherapie en ook nog de OERsterk Coach Opleiding (leefstijl- en gezondheidscoach). Door het toepassen van alle kennis uit deze opleidingen werd ik als vanzelf weer gezonder, meer ontspannen, raakte ik gewicht kwijt, sliep ik weer lekker en verdwenen ook de nodige andere klachten.

Mijn levensverhaal herschrijven

Als vanzelf ontstond hierdoor ook het inzicht dat ik mijn levensverhaal mocht gaan herschrijven vanuit het diep innerlijk weten en voelen wat echt goed voor mij is. Ik mocht mij bewust worden van mijn programmeringen en patronen die in mijzelf leefden. Patronen en programmeringen die mij maar al te vaak hadden geblokkeerd als ik iets wilde veranderen in mijn leven.

Door deze onder ogen te komen vanuit dit besef kon ik uiteindelijk met volle overgave kiezen voor de creatie van mijn nieuwe toekomst.

Ik was weer thuis in mijzelf, ik "herschreef mijn toekomst" en ik wist ook gelijk: dat is wat ik graag aan anderen wil overbrengen!

Als je nu denkt: “Hé, dit zou ik ook willen”, kom naar me toe, ik wacht op je en ondersteun je graag op weg naar jouw nieuwe route in het leven.


Ben je benieuwd wat ik voor jou kan doen, of heb je nog vragen? Neem dan gerust eens, geheel vrijblijvend, contact met mij op.

Wat zeggen mijn klanten?

"Empathie, een open persoonlijkheid, aanstekelijke humor, reflectievermogen, acceptatie van de ander en doorzettingsvermogen, zijn zo een aantal grondtermen die spontaan bij me opkomen, als ik Brigitte als coach voor ogen heb. Brigitte brengt naast haar jarenlange ervaring als coach ook een schat aan levenservaring en levenswijsheid mee en ze is een zeer toegankelijke persoon".