Hoi, ik ben Brigitte en ook ik heb mijn eigen weg afgelegd naar meer rust in mijn hoofd!

Al vanaf jongs af aan hou ik van de natuur. De rust, de dieren, de bloemen en de planten. Ik zag mijzelf op enig moment zelfs werkzaam als dierenarts. Deze gedachte heb ik heel lang gehad, maar de waarheid is, mijn vakkenpakket klopte gewoon simpelweg niet om te starten met een studie diergeneeskunde. En ondanks het feit dat biologie mijn beste vak was op de middelbare school, koos ik toch voor een hele andere weg en ging ik rechten studeren.

En zo studeer je dan rechten en zo rol je op enig moment het bedrijfsleven in. En daar heb ik veel mogen leren, met name ook over mijzelf. Jarenlang heel hard gewerkt en ook met veel plezier en passie. Ik zat lekker in de flow en volgde zelfs ook nog een deeltijdstudie Bedrijfskunde, want stilstand vind ik achteruitgang. Toch was deze studie eigenlijk het begin van een soort keerpunt in mijn leven. Door mijn specialisatiejaar bedrijfspsychologie ontdekte ik namelijk dat ik het heel erg gaaf vond om meer te leren over hoe mensen zijn, wat mensen beweegt, hun drijfveren en motivatie.

De afronding van deze studie gaf mij de mogelijkheden om ineens teams aan te gaan sturen voor het bedrijf waar ik toen werkzaam was. En langzamerhand vielen er steeds meer puzzelstukjes op zijn plaats. Want het werken met en voor mensen, er zijn voor mensen, het begeleiden, het coachen, het meewerken aan hun ontwikkeling, ik vond dat uiteindelijk het mooiste aan mijn baan. Zelfs zo mooi dat ik dit nog beter wilde doen en daarom volgde ik in 2012/2013 de opleiding Certified Professional Coach bij de Associatie voor Coaching.

En eigenlijk wist ik toen al: dit wil ik gewoon altijd gaan doen! Toch duurde het echter nog een tijdje alvorens ik de knoop door kon hakken. En dat had alles te maken met een ongeval in 2013. Een ongeval waarbij ik traumatisch hersenletsel opliep. Ineens was alles in mijn leven niet meer zo vanzelfsprekend. Na mijn ongeval volgde ik een traject in een revalidatiekliniek. En daar leerde ik mijn nieuwe grenzen ontdekken als ook hoe mijn mentale belastbaarheid was veranderd. Waar ik tot die tijd de hele wereld aan kon, werd ik op dat moment al heel gauw ziek als ik te veel drukte toeliet in mijn leven. En dat kon letterlijk van alles zijn, zoals drukke werkdagen, drukke verjaardagen, uitstapjes naar familie en vrienden, verre vakantiereizen, drukke sportscholen en ook mijn hobby duiken ging niet meer.

Toch probeerde ik uiteindelijk nog jarenlang om mijn werk op hetzelfde niveau te blijven doen. Eigenlijk tegen beter weten in, want op enig moment was het op en ging het niet meer. Uiteindelijk betekende dit voor mij de definitieve stap richting coaching. En omdat ik ondertussen al had ontdekt dat ik heel erg tot rust kwam tijdens het wandelen of hardlopen in de buitenlucht, besloot ik om dat idee ook om te zetten in een eigen bedrijf. Ik volgde de CRKBO-geregistreerde geregistreerde Wandelcoach Opleiding® als ook de aanvullende training Wandelcoaching bij Stress & Burn-out bij het Coach Bureau. En daarnaast nog de cursus Runningtherapie bij Sonnevelt Opleidingen. En daarna startte ik daadwerkelijk met Amethist Natuurcoaching. Het voelde voor mij als “thuiskomen”.


Ben je benieuwd wat ik voor jou kan doen, of heb je nog vragen? Kijk dan gerust eens op de pagina Diensten, of neem telefonisch, via WhatsApp of per e-mail contact met mij op.

Brigitte Boven-Pees

Wat zeggen mijn klanten?

"Empathie, een open persoonlijkheid, aanstekelijke humor, reflectievermogen, acceptatie van de ander en doorzettingsvermogen, zijn zo een aantal grondtermen die spontaan bij me opkomen, als ik Brigitte als coach voor ogen heb. Brigitte brengt naast haar jarenlange ervaring als coach ook een schat aan levenservaring en levenswijsheid mee en ze is een zeer toegankelijke persoon".