Mijn ervaring

Na een dienstverband van ruim 10 jaar blijkt dat je -met je tomeloze inzet - toch in een burn-out situatie terecht bent gekomen en lijkt alles waarop je vertrouwde op drijfzand te staan.

Je dacht dat je collega’s om je heen te vertrouwen zijn, maar dit blijkt niet altijd waar te zijn. Hoe kan het nu dat je dit niet gezien hebt en hoe vind je een weg verder. Immers je wil een oplossing, maar het zicht is wel vertroebeld. Best lastig om je weg alleen te vinden in deze situatie als er veel om je heen – tijdelijk - niet blijkt te deugen.

Hoe ga je zo’n probleem te lijf als je niet gewend bent met dit soort tegenslagen om te gaan, maar geen behoefte hebt het medische circuit in te gaan. Liever zoek je het antwoord in de natuur dan in medicatie. Als je zo denkt is een wandelcoachtraject een welkom alternatief om een probleem aan te pakken.

Ik heb dit traject samen met Brigitte opgepakt, Hierbij heb ik Brigitte leren kennen als een doortastende, vriendelijke coach die je met de juiste vragen en oefeningen coacht om een antwoord in jezelf te vinden op het vraagstuk dat je bezighoudt. In het traject worden directe vragen niet geschuwd, maar het respect voor de mens en de natuur - waar de gesprekken plaatsvinden – staan altijd voorop. Juist ook het feit dat de gesprekken tijdens de wandeling in het bos plaatsvinden is bijzonder fijn. De rust van de bosrijke omgeving geeft zuurstof voor de hersenen om weer helder na te denken.

Met overzichtelijke oefeningen - die met materialen uit het bos worden uitgevoerd - krijg je weer structuur in je denken en reflecteer je op je probleem en vind je oplossingen op je vragen in jezelf. Zoals Socrates al zei ‘Ken u zelf’. Met Brigitte als coach leer je de vragen te stellen die je misschien zelf liever vergeet, maar je wel helpen de zelfkennis te vergaren om het antwoord op je vraag te vinden.

Na een traject van slechts enkele maanden en ongeveer 5 wandelingen heb ik weer het inzicht gekregen dat de meeste mensen wel deugen en heb ik de vervelende periode waar ik door heen ben gegaan in de natuur ergens achter kunnen laten. Het probleem is als een stuk dor hout de natuur in geslingerd en daarvoor in de plaats heb ik weer een mooi stuk groen mos gevonden, wat de frisse toekomst symboliseert.

Ik wil Brigitte bedanken voor het feit dat zij een stukje met mij is meegewandeld en hierbij als coach veel heeft toegevoegd. Ik kan Brigitte dan ook van harte aan bevelen als wandelcoach als je een vraagstuk hebt dat je wil aanpakken, welk vraagstuk dan ook. Brigitte helpt je je antwoorden te vinden in de natuur!

Man, 58 jaar.

Terug naar "Ervaringen"