Staat jouw vraag er niet tussen?

Neem dan gerust even contact met mij op. Je kunt mij telefonisch bereiken via 0629594482 of per e-mail via info@amethistnatuurcoaching.nl


Wandelcoaching

Eigenlijk is het niets anders dan het voeren van een coachgesprek, maar dan tijdens een wandeling in de natuur, in plaats van in een praktijkruimte. We maken een fijne wandeling in een tempo dat voor jou prettig aanvoelt en af en toe stoppen we even en betrekken we ook een stukje natuur bij een vraagstuk. En nee, we gaan geen bomen knuffelen.

Runningtherapie

Gewoon hardlopen, maar dan op een hele rustige en ontspannen manier. De hartslag blijft laag en dus is er tijd om ook nog van gedachten te wisselen over iets wat je graag in jouw leven zou willen veranderen.

Snelle tijden en PR’s zijn geen doelen tijdens een Runningtherapie traject. Het langzamerhand tot rust komen en weer genieten wel.

Ja hoor, dat is zeker mogelijk. Tijdens het (gratis) intakegesprek bepalen we samen waar je nu staat en wat je doelen zijn waar je graag naartoe zou willen werken. En vervolgens is dat het vertrekpunt voor jouw persoonlijke Runningtherapie traject.

Algemene vragen

Onze bijeenkomsten gaan in principe altijd door, maar wel hou ik daarbij de waarschuwingen van het KNMI in de gaten. Bij een weeralarm van het KNMI (ook wel: Code Rood) overleggen we even over een nieuwe datum. Bij een waarschuwing door het KNMI voor extreem weer (ook wel: Code Oranje) overleggen we gezamenlijk even wat we doen.

Voor mijn bijeenkomsten spreek ik graag af in de gebieden beschreven in onderstaande link. Ik kies altijd voor een vertrekpunt met goede parkeermogelijkheden (mocht je met de auto komen). Maar als je ergens anders zou willen wandelen of hardlopen, neem dan vooral contact met mij op, dan overleggen we even wat er mogelijk is.

Daar is niet echt een standaard antwoord voor. De trajecten zijn altijd maatwerk en afgestemd op jouw persoonlijke omstandigheden. Tijdens het (gratis) intakegesprek, wat we al wandelend zullen voeren, kijken we naar wat er speelt en wat bij jou zou passen. Daarna kan ik je iets meer vertellen over de mogelijkheden en desgewenst een aanbod uitbrengen met alle informatie over de duur en de kosten van een traject.

Voor de wandelingen gemakkelijk zittende kleding en schoenen waar je prettig op kunt wandelen. Neem bij minder goed weer eventueel ook een regenjas of paraplu mee. Voor de hardloopsessies een paar gym/hardloopschoenen en kleding waarin je gemakkelijk kunt bewegen.

Vergoedingsmogelijkheden

Wandelcoaching of Runningtherapie behoort over het algemeen niet tot het basispakket en wordt doorgaans niet vergoed door je zorgverzekeraar. Soms zijn er uitzondering mogelijk via de aanvullende zorgverzekering. Kijk dus goed in de polisvoorwaarden van jouw zorgverzekeraar, of neem daarover contact met hen op. Heb je een werkgever, kijk dan ook eens wat de mogelijkheden zijn als onderdeel van een opleidingsbudget of re-integratie traject. Neem daarover contact op met jouw werkgever en/of bedrijfsarts om deze mogelijkheden te bespreken. In sommige gevallen zijn vergoedingen van toepassing vanuit een persoonsgebonden budget (PGB). Meer informatie hierover kun je terugvinden bij de Sociale Verzekeringsbank en/of het UWV. Voor ZZP’ers is het vaak mogelijk om de kosten voor Wandelcoaching/Runningtherapie op te voeren als aftrekpost. Jouw boekhouder kan je hierover adviseren.