Een beetje meer Madelief

/Brigitte Boven - Pees/Voeding en ThetaHealing en Natuur en Levensgeluk en Gezondheid

En zo is het dan ineens een heel aantal weken geleden dat ik mijn laatste blog publiceerde. Iets wat ik toch wel een beetje jammer vind, want ik vind het superleuk om altijd weer een stukje inspiratie te delen.

Maar ik had simpelweg te weinig Madelief in mijn leven.

Huuuh? Wat?

Ja, te weinig Madelief!

Madeliefje, een heel erg bekend bloemetje dat op dit moment uitbundig bloeit, mits het droog is en de zon zich een beetje laat zien, zoals de afgelopen dagen het geval was. Ik heb ‘m dus ook zeker gezien tijdens de vele fietsritten naar en van mijn “buitenkantoor” voor coachwandelingen, voor fietsritjes naar mijn opleidingsdagen en dan ook nog de fietsritjes gewoon op de racefiets.

Ondanks dat ik ze veel zag, stond ik er toch niet zo heel erg bij stil dat al die Madeliefjes ook een boodschap voor mij hadden. Een boodschap die initieel aan mij voorbijging door een iets te drukke agenda, waardoor ik deze pas echt goed begreep na een interessante serie van gebeurtenissen.

Onbewuste overtuigingen

Gevoelsmatig startte deze interessante gebeurtenissen tijden de ThetaHealing® Advanced DNA Opleidingsdagen. Dit waren mooie en leerzame dagen waar ik veel nieuwe technieken heb mogen leren. Naast alles wat ik geleerd heb over hoe ik dit kan toepassen in mijn eigen praktijk, kwamen er tijdens de opleidingsdagen bij mijzelf bepaalde overtuigingen bovendrijven. Onbewuste overtuigingen waarvan ik niet eens wist dat ze bestonden, maar die mij wel degelijk in bepaalde situaties blokkeerden. En dat is dan ook gelijk het mooie aan deze opleiding, daar ga je dan tijdens zo’n opleiding ook gelijk mee aan de slag voor een stuk heling.

Op dag 3 van dezelfde opleiding mochten we vervolgens contact leggen met bloemen of planten in de omgeving. En voordat je nu gaat denken: “Hoe dan?” Nou, dat kan dus gewoon. Ten eerste is alles energie. Ten tweede, bij bomen, planten en bloemen weet je al helemaal zeker dat het levende wezens zijn, want hoe zouden ze anders kunnen groeien? Er zijn ook zelfs voldoende experimenten & onderzoeken gedaan naar het effect op bijvoorbeeld een plant, als je tegen zo’n plant gaat praten. Google maar eens. Daarnaast, hoe zit het met jouw huisdier bijvoorbeeld? Ondanks dat je niet dezelfde manier van communiceren hebt, praat je waar waarschijnlijk toch wel tegen jouw hond of kat, nietwaar?

Met ThetaHealing® ga je verder. Je gaat zelfs een gesprek voeren om te kijken welke boodschap een bloem of boom heeft. En heel onbewust koos ik daarvoor een Madelief uit op een grasveldje. De boodschap van de Madelief was simpel en sloot weer aan bij mijn onbewuste blokkades die al naar boven waren gekomen.

En toen gebeurde er iets bijzonders

Een aantal dagen na de ThetaHealing® opleiding pakte ik 2 van mijn kaartendecks erbij. Gewoon om eens lekker te reflecteren op wat er zoal voorbij was gekomen bij de opleiding. Ik stelde de vraag welke boodschap ik vandaag mocht ontvangen uit beide kaartendecks. En jawel, uit het eerste Kaartendeck kwam het Madeliefje tevoorschijn en uit het tweede Kaartendeck De Fee.

Zo bijzonder dat het Madeliefje verscheen op 1 van de kaarten. Maar nu komt het mooie, de boodschappen van beide kaarten sloten naadloos aan bij mijn eerdere ervaringen tijdens de ThetaHealing® opleiding. Ik mag meer speelsheid toepassen, wat minder serieus, meer de natuur in en daarmee weer echt goed verbinden zodat ik ook goed ga voelen welke volgende stappen ik mag gaan zetten op mijn pad.

Als coach en dan ook nog eens gespecialiseerd in Natuurcoaching zou ik toch beter moeten weten. Maar ook bij mij gebeurt het dus soms dat ik een beetje druk ben met de waan van de dag en dan vergeet ik helemaal om de speelsheid van de Madelief als ook de Fee als natuurwezen toe te passen in mijn leven.

Zweverig?

Misschien wel. En daarom dan tot besluit ook nog een praktische toepassing van het Madeliefje.

Want wist je eigenlijk wel dat het Madeliefje ook een heel geneeskrachtig kruid is? Je zou het misschien niet zeggen, maar het is zelfs een oersterk kruid wat zelfs flinke vorst kan verdragen. Het verhoogt de weerstand, het is koortsverlagend, het werkt ontstekingsremmend (ook voor de huid), het biedt ondersteuning bij slecht genezende wonden, en nog veel meer. Daarnaast kun je er ook een fijne thee mee maken, of gooi maar eens een paar Madeliefjes door jouw salade als een mooie en ook zeer gezonde toevoeging.

Wil je regelmatig je regelmatig tips & inspiratie ontvangen, schrijf je dan hier in voor mijn periodieke Inspiratiemail.

Inspiratiemail