In mijn geheugen gegrift

/Brigitte Boven - Pees/Gezondheid en Coaching en Levensgeluk

Onlangs liep mijn computer vast. Ik kreeg zo’n fantastisch blauw computerscherm voor mijn neus en dat betekent meestal niet veel goeds.

En inderdaad, na het opstarten was ik dus wat werk kwijt. En dat op een dag waarop ik het gewoon veel te druk had voor dit soort onzin. Het was feitelijk de hele dag al rommelen met de PC en dit was de druppel. Ik werd er echt chagrijnig van.

Toen viel mijn oog op het kaartje wat ik bij mijn PC heb staan. OK, ik beken schuld, ik ben gek op orakel- en inspiratiekaarten. Ik gebruik ze vaak zelf voor een stukje inspiratie in de ochtend, of ik neem een subset mee naar een coachwandeling en daar laat ik een coachee dan aan het einde van de wandeling een kaartje uit trekken voor een stukje inspiratie om mee naar huis te nemen.

Een nieuwe benadering

De kaart had de tekst “Een nieuwe benadering” en kwam uit het mooie kaartendeck “Fluisteringen van de Natuur”. En hoe toepasselijk was de tekst bij deze kaart met de uitnodiging om oude manieren los te laten. Ik keek dus naar de kaart “Een nieuwe benadering” met de prachtige afbeelding en bedacht mij toen: “O ja, hoe gaat het eigenlijk met mijzelf vandaag?” In de waan van de dag en het moment was ik weer volop in mijn oude patronen geschoten. Lekker vanuit wilskracht gewoon maar door blijven zetten om iets gedaan te krijgen. Hallo oude programmeringen en patronen 😉

Dus waar mocht ik mijzelf op dat moment bewust van worden? Gewoon even pas op de plaats en stilstaan bij de boodschap die het blauwe computerscherm (lees: het Universum) mij eigenlijk probeerde te geven. En in plaats van flinke hoofdpijn krijgen, wat normaliter ongetwijfeld bij mij zou gebeuren, besloot ik gewoon maar eens even een ontspanningsmomentje voor mijzelf in te lassen. Terugkeren in mijn lichaam, voelen wat ik nog meer nodig had voor dat moment/die dag.

Gek genoeg, toen ik mijn PC later die dag opnieuw ging opstarten, maar toen vanuit ontspanning en rust, vertoonde deze ineens helemaal geen kuren meer.

Jouw programmeringen en blokkades

Misschien is je dat ook al wel eens bij jezelf opgevallen? Een soort van terugkerende patronen en issues in je leven?

Zeker in deze maand van het jaar, waarin veel en vaak gestart wordt met goede voornemens, is dit best interessant. Want waarom lukt het zo vaak dan niet met die goede voornemens? Juist, precies dat dus. Omdat er vaak nog een “verouderd programma” in jezelf zit waardoor het blokkeert.

Als je als kind geboren wordt, dan ben je een soort van “blanco”. Je weet wie je bent, diep vanbinnen. En dan starten de ervaringen in je leven. En dat verzamelen van deze ervaringen en indrukken gaat heel hard gedurende de eerste 7 jaar van jouw leven. En daarmee verankeren zich dan bepaalde programmeringen in jezelf en deze zorgen voor patronen die je ook op latere leeftijd blijft volgen. Die patronen zijn, zeker in de situatie als kind en vanuit onzekerheid, heel fijn en behulpzaam, want het geeft houvast. Echter, op latere leeftijd kunnen sommige van deze patronen jou in de weg gaan zitten. Je kijkt dan in jouw latere leven naar de werkelijkheid op dat moment, maar vanuit een patroon uit jouw vroege jeugd. En vaak zijn dat dan patronen die jou niet (meer) behulpzaam zijn. Ze zijn beknellend en werken vaak averechts.

Celgeheugen

Misschien ken je de uitdrukking wel: “Het staat in mijn geheugen gegrift”. En zo is het ook echt. Het slaat zich op tot in je celgeheugen. En precies dat kan allerlei consequenties hebben voor keuzes die je nu maakt en eigenlijk helemaal niet meer zo helpend zijn, of wellicht krijg ook gewoon lichamelijke klachten.

Zelf heb ik de laatste maanden van 2023 veel mogen werken aan het ontdekken van mijn eigen patronen en blokkades. En natuurlijk zijn die dan niet ineens weg, maar deze bewustwording helpt mij wel steeds meer om te kiezen voor een andere manier (een Nieuwe Benadering dus).

Herschrijf jouw toekomst!

En denk je nu, hé, dat is interessant want ik heb ook een vraagstuk in mijn leven waarmee ik niet goed vooruitkom (mag van alles zijn), neem dan contact met mij op. Een mooi vertrekpunt voor een stuk bewustwording in jouw leven is bijvoorbeeld mijn prachtige Kernwaardenwandeling. Soms ben je helemaal vergeten wat voor jou nu echt belangrijk is in het leven. Tijdens een fijne bijeenkomst in de natuur ontdek je weer welke waarden er voor jou toe doen. En door middel van een aanvullende krachtige natuuroefening voel je gelijk ook weer wat een eerste stap kan zijn in jouw leven om jouw toekomst te herschrijven!

Wil je regelmatig je regelmatig tips & inspiratie ontvangen, schrijf je dan hier in voor mijn periodieke Inspiratiemail.

Inspiratiemail