Over wandelcoaching, rust, beschuit met muisjes en edelstenen

/Brigitte Boven - Pees/Ontspanning en Natuur en Wandelcoaching

Een rare combinatie nietwaar? En toch klopt het vandaag. Want vandaag eet ik inderdaad beschuit met muisjes. En wat is het lekker. Ik weet het nog, van vroeger. Eerst hadden we thuis de gestampte muisjes en pas later at ik ook voor het eerst van die leuke roze/witte muisjes. Zo lekker op een beschuitje. Van die kleine roze en witte korreltjes die lekker kraakten tussen je tanden en een fijne zoete anijssmaak achterlieten in je mond. Later kwamen daar ook nog blauw/witte muisjes bij. Maar voor mij zijn de roze/witte muisjes de lekkerste muisjes!

En omdat deze beschuitjes vaak worden gegeten bij een geboorte vond ik het wel toepasselijk om dit vandaag gewoon op het menu te plaatsen. Want vandaag lanceer ik mijn bedrijf Amethist Natuurcoaching en eerlijk is eerlijk, ik ben geen moeder, maar het voelt wel als de geboorte van iets nieuws. Iets compleet nieuws, om heel eerlijk te zijn.

En wat een reis is hieraan voorafgegaan. Een reis zo lang, ik zal er vast nog wel eens over vertellen. Maar in ieder geval een reis die mij deed beseffen dat rust in mijn leven gewoon heel belangrijk is. En die rust vond ik gaandeweg: eerst in het hardlopen, vervolgens in de natuur en vervolgens ook in het wandelen. En uiteindelijk? Uiteindelijk vond ik die rust ook in de gedachte wat ik verder zou gaan doen, na het vertrek bij mijn laatste werkgever. De werkgever waar ik zoveel heb mogen leren, maar waar ik uiteindelijk gewoon niet meer op mijn plek zat. Te druk, te veel stress, te lange dagen en ga zo maar door. Het weggaan bij dit bedrijf was lastig, maar uiteindelijk keerde de rust in mijn leven terug. En helemaal toen ik uiteindelijk had bedacht dat ik verder wilde gaan als zelfstandig coach en dan in de natuur.

En zo ontstond Amethist Natuurcoaching. Natuurlijk niet gelijk de naam van mijn bedrijf, maar meer het idee. Al wandelend mensen coachen en dan bij voorkeur dus in de natuur. Mensen die, net als ik, op zoek zijn naar meer rust in hun leven en rust in hun hoofd.

En vandaag start ik dus echt! De website is live en Amethist Natuurcoaching is geboren. Amethist, zo’n mooie edelsteen. Met de vaak dieppaarse kleur een steen die ik al heel lang erg mooi vind. Een steen die zelfinzicht bevordert. En met dat inzicht in mijzelf, behoefte aan rust, ga ik nu iets doen wat bij mij past. Al wandelend in de natuur hoop ik dat ik mensen, die ook op zoek zijn naar meer rust in hun hoofd, verder op weg mag gaan helpen.

Dus vandaag een klein feestje, met beschuit met muisjes!

Wil je regelmatig op de hoogte gehouden worden van nieuws en mijn blog, schrijf je dan hier in voor mijn nieuwsbrief “Rustmoment”.
Nieuwsbrief