Tank jij de juiste brandstof?

/Brigitte Boven - Pees/Voeding en NAH

Ik weet nog toen ik pas mijn rijbewijs had en voor het eerst in mijn leven ging tanken. Ik kwam aanrijden bij de pomp en voelde mij best een beetje zenuwachtig. Volgens het metertje op mijn dashboard was de tank bijna leeg en dus moest ik mijn auto van nieuwe brandstof voorzien zodat ik niet stil zou komen te staan.

Ik stopte bij de pomp en er hingen slangen met allemaal verschillende benamingen. Welke brandstof moest ik nou ook alweer in de auto gooien? Ik kreeg het er best een beetje warm van. Daar werd je immers altijd voor gewaarschuwd: “Gooi nooit de verkeerde brandstof in je auto”. In sommige gevallen was het niet zo heel erg, maar sommige combinaties waren eigenlijk bijna fataal voor de auto. Want in dat laatste geval moest de ANWB of garage er dan aan te pas komen. De tank moest leeg en
met een beetje pech (als je er toch nog mee had gereden) zou het zelfs uitdraaien op een dure grap voor de portemonnee.

De juiste keuze

Ik keek goed naar alle benamingen van de verschillende soorten brandstof en pakte de juiste slang. Benzine met lood. Want dat had mijn auto toen nodig volgens het instructieboekje in mijn dashboardkastje. Ik vulde mijn tank en rekende af. Daarna startte ik mijn auto en reed ik weg. Er gebeurde niets vreemds. De auto bleef gewoon rijden en er gingen ook geen lampjes op het dashboard branden. Gelukkig maar 😊


Eigenlijk een hele gewone handeling in het dagelijks leven van een autobezitter. Je koopt een auto en je bent er zuinig op. Je let dus ook goed op alle metertjes en lampjes op het dashboard. Als de benzinetank bijna leeg is tank je de juiste brandstof en als er lampjes op het dashboard gaan branden, dan kijk je even in het instructieboekje of je gaat naar de garage om de auto na te laten kijken. Immers, doorrijden zou kunnen betekenen dat je auto kapotgaat en dat is niet handig, want je bent ervan afhankelijk om van A naar B te komen.

Ben jij ook zo zuinig op jouw auto en ben jij net zo zuinig op jouw lichaam?

Gek genoeg kijken we daar vaak toch net iets anders tegenaan. Of liever gezegd, we denken er niet zo over na, totdat we zodanig mankementen gaan vertonen dat we er niet meer omheen kunnen.

Als we dat nou eens om gaan draaien, hoe zou dat zijn?

Het is eigenlijk zo simpel want ook de brandstoftank van jouw lichaam moet op de juiste manier aangevuld worden en die brandstof bestaat uit allerlei verschillende componenten. Natuurlijk kun je denken aan voeding, maar dat is niet het enige. Jouw lichaam heeft namelijk nog meer nodig, zoals bijvoorbeeld slaap, ontspanning en beweging.

Ondertussen zijn we in de huidige tijd er overigens best wel goed in geworden om de verkeerde soorten brandstof in ons lichaam te gooien. Zo hebben we tegenwoordig veel meer stress, veel meer prikkels, we zitten te veel, er zijn veel gifstoffen in het milieu en we eten verkeerde voeding. Het lijkt net alsof we onze eerste “tankbeurt” zijn vergeten.

Hoe is dit voor jou?

Probeer je lichaam weer eens te zien als jouw eerste auto waar je zo zuinig op was. En als we het dan hebben over daadwerkelijk tastbare brandstof voor jouw lichaam, kijk dan eens kritisch naar jouw eten. Dat begint al in de supermarkt met al het aanbod in de schappen. Lees van tevoren jouw eigen instructieboekje en reken bij de kassa uiteindelijk de juiste brandstof voor jouw lichaam af.

Wil je ondersteuning bij het ontdekken van de juiste brandstof voor jouw lichaam, neem dan contact met mij op voor meer informatie of het maken van een afspraak. Ik ondersteun je graag en kan je zelfs extra goed op weg helpen als je Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) hebt. In dat geval kan het tanken van de juiste brandstof een groot verschil maken op hoe je je voelt. Uit eigen ervaring weet ik hoe je ook in dat geval weer een natuurlijk vitale balans kunt bereiken.  Contact

Wil je regelmatig op de hoogte gehouden worden van nieuws en mijn blog, schrijf je dan hier in voor mijn nieuwsbrief “Rustmoment” . Nieuwsbrief