Voorjaarsschoonmaak: Doe jij dat wel eens?

/Brigitte Boven - Pees/Voeding en Bewegen en Ontspanning en Rust en Levensgeluk en Gezondheid

De afgelopen periode was en beetje hectisch voor mij. Op 17 februari was mijn laatste lesdag van de OERsterk Coach Opleiding. En dat betekende vanaf dat moment volop aan de slag met de voorbereiding voor het examen. En eerlijk is eerlijk, daar zag ik toch echt wel een beetje tegenop want de lesstof was ondertussen uitgegroeid tot een indrukwekkende stapel boeken, readers, hand-outs en ook in de online leeromgeving stond nog het nodige. En probeer daar dan maar eens structuur in aan te brengen als je ook nog eens hersenletsel hebt.

En ondertussen, want zo werken mijn hersenen dan weer wel, begonnen ook allerlei ideeën op te borrelen over hoe al deze mooie kennis te integreren in mijn eigen bedrijf door het aanbieden van één of meerdere nieuwe diensten. Ik zag het al helemaal voor mij. Maar hohoho, eerst examen doen toch?

Dus mijn man (Edzo) stelde voor om al die borrelende ideeën nu eens overzichtelijk te bundelen in een boekje want ondertussen slingerden er in huis allerlei losse papiertjes rond met gedachtekrabbels. En dat was allesbehalve overzichtelijk.
Dus ik kocht een mooi boekje met daarin allemaal tabbladen, zodat ik vanaf dat moment alles overzichtelijk kon opschrijven en opbergen. Een eerste voorzichtige stap tot een soort van voorjaarsschoonmaak en dat was nodig. Want ondertussen lag die lesstof van de opleiding mij nog “vrolijk” toe te lachen vanaf mijn bureau. Dat bureau, wat gaandeweg de reis door de lesstof een steeds chaotischer aanzien kreeg.

Eén van mijn katten, Wiesje, die vond er wat van. Tijdens deze reizen moedigde zij mij vaak aan vanaf de zijlijn. In dit geval een extra bureaustoel met daarop nog een kussen, want ze is al op leeftijd en een kat, dus ze moet natuurlijk wel lekker zacht kunnen liggen. Maar goed, zij zorgde dus voor gezelschap en begeleiding tijdens de studie-uurtjes.

En alhoewel ze soms vreselijk hard kan miauwen en dus mijn concentratie af en toe flink verstoorde, vond ik het tegelijkertijd ook altijd wel aandoenlijk om te zien hoe zij achter mij aan hobbelde als ik ’s ochtends weer vertrok naar mijn werkkamer om in de boeken te duiken.

Ondertussen is het examen gelukkig achter de rug. En nu de mist in mijn hoofd weer een beetje begint op te trekken zie ik dat ik in huis niet alles meer zo netjes heb bijgehouden. Dus nu de lente is begonnen doe ik maar eens net als vroeger gebruikelijk was en begin ik aan een heuse voorjaarsschoonmaak. En stiekem geniet ik er wel van. Want tegelijk met het opruimen en schoonmaken, voelt het ook alsof mijn hoofd weer lichter wordt. Hoe fijn is dat!

Maar mijn huis is niet het enige dat toe is aan een voorjaarsschoonmaak. Ook mijn bedrijf heeft dit nodig om alle nieuwe inzichten een mooi plekje te bieden. En daar word ik nu gered door dat mooie notitieboekje en kan ik aan de slag met het uitwerken van al die pagina’s met gedachtekrabbels. Want dat zijn er ondertussen al veel. Ik hoop dan ook binnenkort iets meer te kunnen vertellen over mijn nieuwe aanbod op de website, waar ik nu al heel enthousiast over ben!

Nog even weer terug naar de draaimolen van de laatste paar weken. Dat had natuurlijk niet alleen effect op mijn directe omgeving (huis en bedrijf), maar ik voelde dat natuurlijk ook terug in mijn lichaam. Door dat rondjes draaien in de draaimolen voelde het niet lekker meer in balans, dus ook daar de liefdevolle bezem erdoor. Weer regelmaat aanbrengen in het mediteren en sporten en ook weer beter letten op mijn voeding. En ik weet dat dit snel zal gaan helpen om weer in balans te komen, want het lichaam heeft nou eenmaal een prachtig zelfherstellend vermogen.

En de moraal van dit verhaal, je bent zelf je krachtigste medicijn. Onderschat dat niet. Haal maar eens lekker de bezem door je huis, je werk en je lichaam. En je zult zien dat dit allemaal een positief effect zal gaan hebben op hoe je je voelt.

Wil je hulp of begeleiding om weer meer rust, balans en gezondheid in je leven te ervaren neem dan gerust contact met mij op voor meer informatie of het maken van een afspraak. Contact

Wil je regelmatig op de hoogte gehouden worden van nieuws en mijn blog, schrijf je dan hier in voor mijn nieuwsbrief “Rustmoment”. Nieuwsbrief