Wat als de wereld aangestuurd zou worden door vrouwen?

/Brigitte Boven - Pees/Levensgeluk

Afgelopen vrijdag werd ik, na mijn hardlooprondje, door Garmin Connect “getrakteerd” op een digitale badge ter ere van Internationale Vrouwendag. Blijkbaar had ik die badge verdiend door op deze dag een sportieve activiteit te registreren.

Een mooie digitale badge met een hart erop in de kleuren paars en roze. Mijn lievelingskleuren 😊

Internationale Vrouwendag. Ik mijmerde wat over het vrouw-zijn.

Mijn mannetje staan

Vroeger had ik het idee dat ik, als ik in het leven vooruit wilde komen, ik vooral mijn kracht moest laten zien. Wilskracht, doen, doorzetten, niet te veel emoties tonen. Ik keek in het bedrijfsleven dan ook vooral naar hoe succesvolle mannen dingen aanpakten, want dat was dan blijkbaar de manier om iets te bereiken.

Regelmatig voelde het meer als strijden en overleven. En dit klinkt als een uitputtingsslag en zo voelde het op enig moment ook voor mij. Ik was niet meer in verbinding met mijzelf en ik realiseerde mij ook zeker niet meer dat ik als vrouw zijnde ook gewoon hele mooie krachten bezit.

Mijn eigen mooie authentieke kracht. Mijn oerkracht. Vrouwelijke zachte, maar tegelijkertijd ook prachtige energie. Anders dan het mannelijke, dat wel. Tegelijkertijd ook gewoon mooi en krachtig op haar eigen manier.

En door mijzelf opnieuw met dit stuk in mijzelf te verbinden, gingen er dingen verschuiven in mijzelf. Op de momenten dat ik goed was verbonden met mijn eigen echte vrouwelijke kracht werd alles moeitelozer, kleurrijker, mooier, zachter. Ook dienden zich interessante inzichten aan. Inzichten die ik niet had kunnen bedenken door goeddeels in mijn hoofd te zitten.

Ik keek nog eens naar dat mooie paars-roze hart wat ik van Garmin Connect had gekregen en mijmerde verder over echte mooie vrouwenkracht.

Hoe zou de wereld eruit zien als.......

Wat als we de wereld gaan aansturen op een vrouwelijke manier? Hoe zou de wereld er dan uitzien? Hoe zou het er bijvoorbeeld in de top van het bedrijfsleven uitzien, of in de politiek? Persoonlijk denk ik ook dat er minder oorlogen zouden zijn.

Ik hoor sommige mensen nu al denken: “Ja maar, er zitten toch ook vrouwen op belangrijke posities in de politiek, of plekken in de top van het bedrijfsleven?” En dat klopt ook. Alleen, als ik deze vrouwen dan soms wel eens voorbij zie komen in een praatprogramma, dan lijkt het heel erg op de mannelijke manier van doen.

De mooie authentieke vrouwelijke energie en kracht. Het mag er zijn en laten we allemaal (ja, ook de mannen!) ons steeds meer en meer verbinden met deze prachtige energie & kracht. Laten we het vrouwelijke en mannelijke, wat we allebei in ons hebben, gewoon meer in balans brengen. Het zou zomaar eens iets moois kunnen opleveren in onszelf, als ook op het wereldtoneel.

Wil je regelmatig je regelmatig tips & inspiratie ontvangen, schrijf je dan hier in voor mijn periodieke Inspiratiemail.

Inspiratiemail