Mijn Blogs

Waarom zijn we vaker verkouden in de winter? Hoe je jouw immuunsysteem kunt versterken

Trek je jas aan, anders vat je kou!

/Brigitte Boven - Pees/Voeding en Vitaliteit en Gezondheid

Heb jij ook altijd gehoord: ‘Trek je jas aan, anders vat je kou’? Als kind was dat vast niet wat je wilde horen, terwijl je stond te popelen om buiten te spelen. Maar wist je dat kou juist goed voor je kan zijn? En dat verkoudheid eigenlijk niets te maken heeft met kou, maar met een virus? Toch worden we allemaal sneller verkouden in de winter. Hoe zit dat dan? Wat gebeurt er precies als het kouder wordt? Het antwoord zal je misschien verrassen…..

Lees het volledige artikel

Maagzuurremmers: goed idee of niet?

/Brigitte Boven - Pees/Voeding en Vitaliteit en Rust en Ontspanning en Gezondheid

Onlangs had ik flink last van mijn maag. Niet gewoon een heel klein beetje, maar een serieuze maagslijmvliesontsteking. Ik heb dit in het verleden al een paar maal eerder gehad, dus helaas een herkenbaar probleem voor mij. Vroeger betekende dit voor mij een ritje naar de dokter die dan een standaard protocol erbij pakte en dus maagzuurremmers voorschreef. Inmiddels weet ik door de OERsterk Coachopleiding beter.

Lees het volledige artikel

Ziektewinst

/Brigitte Boven - Pees/ThetaHealing en Gezondheid

Ziektewinst Klinkt gek nietwaar? Misschien klinkt het zelfs wat onprettig? Want het lijkt iets te suggereren. Alsof je ziek bent voor jouw lol. Alsof er een voordeeltje te behalen valt als je ziek bent. Misschien heb je vroeger wel eens gespijbeld van school. Persoonlijk was ik daar zelf te schijterig voor. Maar ik heb zeker klasgenootjes gehad die dan ineens ziek waren en dat zelfs voor langere tijd. Maar eigenlijk waren ze helemaal niet ziek, ze spijbelden gewoon. En dat leverde hun iets op. Lekker nietsdoen, vrijheid en vrije tijd, dus zeker ook “winst”. Maar dat is dus niet wat ik bedoel.

Lees het volledige artikel